Symposium Nederlandse Vereniging Wallis

Op zaterdagmiddag 5 januari 2019 vindt er een symposium plaats in Sion. Dit keer ligt de nadruk op vermogensbeheer, maar de fiscaliteit komt zeker ook ter sprake.

De Nederlandse Club Wallis nodigt u graag uit voor het symposium op zaterdagmiddag 5 januari 2019 te Sion.

Programma

  • 13.00 uur – 13.30 uur: ontvangst met koffie/thee
  • 13.30 uur: opening symposium door Ineke Kloos
  • 13.35 uur: Dorin Deelen (DD Capital) en Conrad Jan Crol (lid van de NCW) hebben wij bereid gevonden het een en ander te komen vertellen hoe de onafhankelijke beheerders te werk gaan om uw vermogen in stand te houden, nu de private banken door de veranderde regelgeving steeds minder voor hun klanten doen. Bart van Mervennée van Strik Advocaten en Belastingadviseurs zal ingaan op de fiscale mogelijkheden en perikelen van beleggen vanuit Zwitserse optiek rekening houdend met (r)emigratie van/naar Zwitserland. In de financiële wereld zijn grote veranderingen gaande. Het blijkt steeds lastiger te zijn om cliënten goed te adviseren nu  de banken hun dienstverlening steeds verder terugbrengen. De compliance afdeling binnen de bank blokkeert bijna iedere opening van een rekening of afwijkende beleggingstransactie en er zal altijd een belangenverstrengeling blijven om zoveel mogelijk eigen producten te verkopen aan cliënten. De rol voor de onafhankelijke adviseur wordt belangrijker. Hij/zij heeft een samenwerkingsovereenkomst met verschillende banken en kent de medewerkers binnen de banken. Hij/zij laat zich niet snel tevreden stellen met “dat doen wij helaas niet meer” en staat in dienst van “de klant”. Daarnaast zijn er regelmatig vragen over belastingoptimalisatie door de woonplaats van Nederland naar Zwitserland te verplaatsen. Dorin Deelen is bekend met de actuele situatie van de verschillende kantons die nog een “Pauschal” aanbieden. De voordracht over beleggen in Europa en Zwitserland en de fiscale voordelen die daarmee behaald kunnen worden, wordt verzorgd door Dorin Deelen en Conrad-Jan Crol. Fiscalist Bart van Mervennée van Strik Advocaten en Belastingadviseurs zal ingaan op de Nederlandse fiscale consequenties.
  •  15.45 uur: Einde symposium met slotwoord van de voorzitter.
  •  16.00 uur: Start nieuwjaarsbijeenkomst, een ieder die het symposium heeft bijgewoond, is van harte welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst. Onder het genot van een hapje en drankje kan worden nagepraat en kan met de sprekers van gedachten worden gewisseld.

Kosten: deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk via penningmeester@nederland-wallis.ch

U ontvangt na aanmelding een bevestiging met nadere informatie omtrent bereikbaarheid en parkeren

NVW

 

Een antwoord schrijven

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *